Monday, 23 January 2017

Tidak Salah Jika TPM DAP

SHARE
MENTAKAB – Pembangkang mendakwa tidak ada salahnya jika timbalan perdana menteri dilantik daripada calon DAP sekiranya calon itu mampu mengubah negara ini.

Ketua pembangkang, Tengku Zulpuri Shah Raja Puji berkata, dia menganggap sesiapa pun yang dicalonkan layak asalkan mampu membawa negara ini ke arah yang lebih baik.

“Walaupun buat masa ini kami cuma ada dua saja yang menang dan mewakili Parlimen orang Melayu iaitu di Bukit Bendera dan Raub) tetapi tidak mustahil akan muncul lagi beberapa wakil-wakil DAP Melayu yang berkaliber mungkin turut menang, mengapa mesti dipolitikkan Lim Kit Siang atau Lim Guang Eng?,” soal Zulpuri.

Beliau ditemui semasa menjawab beberapa isu berkaitan jawatan TPM yang dimainkan media di pejabatnya di sini semalam.

Zulpuri yang juga Adun Mentakab berkata, rakyat sudah bagi peluang kepada Umno sebagai tulang belakang BN mentadbir negara ini lebih 57 tahun.

“Tidak kiralah siapa yang jadi PM atau TPM yang pentingnya mengikut perlembagaan negara dan dipersetujui oleh Majlis Raja-Raja, biarpun ia dari DAP, PKR, Amanah atau Bersatu, bagi kami peluang untuk menyelamatkan negara ini,” katanya.-Sinar Harian
"---SHARE---" "---KONGSI---"

Author: verified_user

0 comments:

Google+ Followers