Thursday, 22 February 2018

Shima jual baju seksi

SHARE
KUALA LUMPUR: Penyanyi rock popular era 1990-an, Shima, 49, menjual dan menghadiahkan semua baju seksi dalam koleksinya, selepas berhijrah.

Bertekad berubah sebaik menjejakkan kaki ke Tanah Suci mengerjakan umrah, akhir bulan lalu, penyanyi yang popular dengan lagu Teringin dan Luka Dilukai itu merasakan tiada gunanya lagi menyimpan semua baju seksi itu.

"Saya menyanyi sejak berusia 19 tahun, jadi terlalu banyak baju seksi terutama ketika menyanyi di kelab malam yang masih disimpan.

"Bagaimanapun, buat apa saya menyimpan baju itu, sedangkan saya sudah berubah imej bertudung. Selain memenuhi ruang almari, ia pun tidak muat untuk dipakai lagi.

"Jadi, lebih baik saya jual dan hadiahkan kepada teman-teman yang memerlukan. Saya mula menjual baju ini ketika mengikuti program Umrah Bersama Penggiat Seni di Tanah Suci lagi.

"Alhamdulillah, ramai yang mahu membelinya kerana saya jual murah," katanya kepada BH Online.

Shima yang memiliki sembilan album itu berkata, almarinya dikosongkan beberapa hari selepas pulang ke tanah air.

"Bukannya mahu membuang kenangan baju itu, tetapi biarlah memori itu tersemat dalam hati saja. Saya percaya ramai penyanyi baharu yang memerlukan baju, tetapi tidak mampu membeli baju yang mahal harganya.

"Saya akui, baju yang dijual antaranya jenama pereka fesyen yang diketahui mahal, tetapi saya sudah tidak mahu menggunakannya lagi.

"Daripada baju itu buruk dan hanya tersangkut dalam almari, lebih baik saya jual dan sedekah... Semoga ada pahala untuk saya," katanya.

Dalam perkembangan terbaharu, Shima buat pertama kali mengadakan persembahan selepas berhijrah melalui program Memori Indah Bersama Shima Teringin dan Kumpulan Eva Bulan Cinta di Restoran Rebung, di sini, pada jam 9 malam, Jumaat ini.-Berita Harian
"---SHARE---" "---KONGSI---"

Author: verified_user

0 comments:

Google+ Followers