Sunday, 25 March 2018

DAP Tetap Berkuasa Walaupun PPBM Guna Logo Haiwan Pemakan Dedak

SHARE
Petik kata bualan puak-puak pakatan Haram,' UMNO BN takut sebab tu Jabatan Pendaftaran Pertubuhan Malaysia (JPPM) tidak lulus pendaftaran Pakatan Harapan (PH). Senang depa tu cakap,' sekali gus membayangkan dalam PAKATAN HARAM yang di kuasai DAP penuh dengan manusia dangkal mengalahkan orang tidak sekolah.

Tidak mesyuarat Bahagian dan cawangan serta tidak audit kewangan salah UMNO BN jugakah?
Kenapa bodoh sangat, sedangkan pemimpin dalam PAKATAN HARAM kebanyakannya sudah puluhan tahun berkecimpung dengan dunia politik.

Ada yang pernah jadi Perdana Menteri selama 22 tahun, ada yang pandai bantai bini orang dibilik 121, ada yang ada video seks CINA DOL, ada yang suka meliwat dan segalanya terbukti mereka semuanya bukan wujud dalam dunia politik negara baharu 2 hari.

Ketika bercakap kepada rakyat dipentas ceramah merekalah hebat, merekalah kuat, merekalah jaguh dan segala macam merekalah yang terhebat.

Yerlahkan! kalau tak rasa mereka hebat, macam mana kehadiran nak ramai, kalau tak ramai derma pun dapat sikit.

Punca kegagalan sebenarnya berpunca dari PPBM yang tertubuh atas hasad dengki kepada PM Najib.
Pada Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14) parti DAP, PKR, PAN sah boleh bertanding dengan tiket sendiri manakala PPBM tidak akan dibenarkan berbuat demikian.

Percaya atau tidak, sama-samalah tengok nanti, PPBM nak guna logo parti mana kalau bukan DAP.
Memeandangkan jentera PKR tidak bertepuk sorak kerana PPBM, tidak mungkin Mahathir sebagai orang hebat tapi berkarat akan berminat untuk menggunakan logo bermata satu PKR itu. Rasanya jarak langit dan bumilah untuk Mahathir restui calon PPBM guna logo PAN.

Mahu tidak mahu, DAP jugalah yang akan di cintai Mahathir memandangkan parti itu adalah kausa besar dalam PAKATAN HARAM.

Kalau muka Mahathir dan penyokong PPBM seperti kulit badak tidak mustahil logo DAP adalah tiket PPBM untuk bertanding pada PRU-14 nanti.

Pemimpin DAP akan tersenyum BABI kepada Mahathir, kerana dahulu Mahathir pernah sumpah seranah bahawa DAP parti paling rasis.

Tetapi Mahathir juga sedar, ahli PPBM kebanyakan bekas ahli UMNO yang pernah didiknya supaya benci kepada DAP.

Keadaan itu menjadikan Mahathir tersempit dan lebih berhati-berhati kerana doktrin supaya membeci DAP sudah melekat, makanya undi mereka yang diasuh membenci DAP akan dapat kepada PKR, PAN , PAS dan UMNO. Secara tak langsung PPBM hanya dapat kosong.

Kerana doktrin DAP sebagai parti paling rasis itu akan membuatkan PPBM kehilangan besar undi pada PRU-14. Bukan sahaja Melayu malah pengundi Cina juga akan cuba bermadah helah untuk tidak memberi undi kepada PPBM.

Apapun alasan Mahathir, sama ada PPBM guna loga PKR, PAN atau logo parti bebas cap Ayam Itik, Lembu, Kambing, Serati dan segala haiwan pemakan dedak sekalupun ia tidak akan mengubah dan merubah fakta bahawa DAP adalah parti dominan dalam PAKATAN HARAM.

Untuk guna logo PH yang masih layak digelar PAKATAN HARAM,' kata bebudak hingusan, harapanya setipis kulit bawang.

Tiada ulasan dari pemimpin DAP berkaitan logo mana PPBM akan guna pada PRU-14 , kalau ada ulasan pun hanya kata-kata penyeri untuk menghiasi majlis yang dianjur PPBM.

Bagi pemimpin DAP, apa yang berlaku di dalam PPBM semuanya tidak perlu diambil peduli sangat. Apa yang DAP harap Mahathir dan seluruh kepimpinan PPBM menerima hakikat yang DAP sudah lama berada dihadapan, Sedangkan PPBM masih lagi bergelut dengan masalah kerana berpunca dari sikap gopoh gapah dan kejahilan para pemimpin dalam PPBM. Dengan sikap diam pemimpin DAP itu ada pekara yang jelas cuba di bagitahu iaitu DAP adalah parti dominan dalam PAKATAN HARAM.

Marah pemimpin atasan Barisan Nasional kononya cuba menghalang PPBM bertanding dalam pilihan raya, marah Jabatan Pendaftaran Pertubuhan, kononya bermain politik, itu semua hanyalah alasan untuk menutup busuk dan silap sendiri. Bodoh sendiri tidak pernah di kaji.
"---SHARE---" "---KONGSI---"

Author: verified_user

0 comments:

Google+ Followers