Friday, 30 March 2018

Mahathir dan Guan Eng Berpakat Bohongi Rakyat

SHARE
Acap kali Pakatan Haram membohongi rakyat dengan pekara yang tidak masuk akal demi simpati untuk hadapi Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14).

Usaha menanam pembohongan dalam kepala rakyat akan sia-sia malah akan mendapat balasan setimpal setelah dihukum dengan keputusan yang tidak sesekali memihak kepada pembohong.

Ini kerana rakyat lebih tahu menilai kebenaran kecuali sebahagian yang rela dilembukan dengan segala dakyah tidak benar.
Malam tadi ceramah politik oleh kepimpinan kanan Pakatan Haram diketuai DAP di Guar Chempedak negeri Kedah dipenuhi dengan pelbagai pembohongan malah penceramah Islam juga turut ketepikan api neraka walaupun tahu pembohongan pasti diazab.

Mereka sanggup membohongi rakyat dengan cerita-cerita rekaan semata-semata untuk menarik hadirin bertahan ketika berada ditempat ceramah supaya dapat kutip derma.

Mahathir yang juga Pengerusi Pakatan Haram membuat tuduhan yang tidak masuk akal seolah-olah cuba menanam rasa tidak percaya rakyat terhadap Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) apabila mendakwa peti undi pos akan disorok dengan undi palsu bagi memberi kemenangan kepada Barisan Nasional (BN).

Tuduhan itu membuktikan parti yang bernaung dibawah Pakatan Haram sedang resah gelisah untuk hadapi kekuatan parti komponan Barisan Nasional pada PRU-14.

Kata Mahathir yang juga bapa pusingan-U negara, Sekarang ini ada undi pos dan ini adalah peluang sekali lagi hendak tipu. Peti undi itu akan disorok dengan undi palsu supaya Najib menang. Sebab itu kita nak pengundi keluar mengundi beramai-ramai supaya apabila kami menang dengan banyak, dia tak boleh sumbat undi palsu.

Manakala itu raja terowong yang menghadapi kes rasuah hingga ke Mahkamah juga membuat ucapan mengelirukan rakyat dengan dakwaan kerajaan Pusat sebagai melakukan pembohongan menerusi pemberian insentif sebanyak RM200 melalui Amanah Dana Anak Malaysia 2050 (ADAM50).

“Kerajaan Pusat tiru kerajaan Pulau Pinang apabila beri bayi lahir sebanyak RM200. Bezanya kerajaan pemberian yang kerajaan Pusat beri itu hanya boleh diambil ketika bayi berkenaan berusia 21 tahun sedangkan kerajaan Pulau Pinang beri secara serta-merta.
“Kalau kena tunggu 21 tahun baru boleh ambil RM200, tak payahlah. Biar kami jadi kerajaan, RM200 itu kami bayar sekarang juga,” katanya.

Apa yang diperkatakan Guan Eng itu jelas satu pembohongan kerana unit insentif dan agihan pendapatan ADAM50 boleh dikeluarkan ketika bayi tersebut mencapai usia 18 tahun dan bukannya 21 tahun.

Berbanding pemberian wang tunai yang akan habis pada bila-bila masa, pemberian unit amanah percuma menerusi ADAM50 sudah tentu lebih menarik kerana wang itu akan bertambah berdasarkan andaian kadar agihan pendapatan enam peratus setahun.

ADAM50 seperti pelabur yang melabur dalam mana-mana saham yang dijamin kerajaan, pelaburan itu akan dibayar dengan kiraan dividen dan sudah tentu memberi pertambahan kepada modal pelaburan itu.

Mahathir yang hampir ke angka 100 tahun pula tergamak dan tidak malu mengajar hadirin supaya percaya pembohongan, sepatutnya beliau mengajar supaya menerima dan percaya kepada kebenaran.

Jelas keterdesakan Pakatan Haram mengabaikan dosa pahala demi mempertahankan kerusi yang ada sebelum dihumbang kedalam tangki najis pada PRU-14.-HOT KELATE

"---SHARE---" "---KONGSI---"

Author: verified_user

0 comments:

Google+ Followers