Monday, 30 April 2018

KM Melaka bantu mangsa kemalangan

SHARE
MELAKA, 30 Apr: Ketua Menteri, Datuk Seri Idris Haron, membantu seorang penunggang motosikal yang terbabit dalam kemalangan, di Pekan Sungai Udang, semalam.

Dalam kejadian kira-kira jam 5.30 petang itu, mangsa yang juga seorang lelaki mualaf berusia 30-an dilaporkan dilanggar sebuah kereta yang didakwa bertindak melulu melakukan pusingan di laluan garisan berkembar.

Ketika kejadian, Idris yang kebetulan dalam lawatan kerja bagi program ‘Walkabout’ di Pasar Malam Sungai Udang, di sini, kemudian terus meluru bagi membantu mangsa kemalangan, sebelum mengarahkan mangsa untuk berbaring dan memberikan rawatan awal kecemasan.

Beliau yang akan mempertahankan kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Sungai Udang untuk penggal kedua pada Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14) turut meluangkan masa bersama mangsa kemalangan yang cedera ringan selama kira-kira 25 minit sehinggalah ketibaan ambulans di lokasi kejadian.“Saya simpati dengan keadaan mangsa kemalangan ini dan menunggu sehingga ketibaan ambulans bagi membawa mangsa yang cedera ringan ini ke Hospital Melaka.

“Diharapkan pengguna jalan raya lebih berhati-hati,” katanya.
"---SHARE---" "---KONGSI---"

Author: verified_user

0 comments:

Google+ Followers