Monday, 30 April 2018

Shamsul Iskandar Tidak Yakin Menang

SHARE
JASIN, 30 Apr: Keputusan Naib Presiden PKR, Shamsul Iskandar Mohd Akin untuk bertanding di kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Rim, Jasin, membuktikan beliau tidak yakin boleh pertahankan kerusi Parlimen Hang Tuah Jaya yang disandangnya ketika ini.

Ia susulan kenyataan Pengerusi PKR Melaka itu, yang nyata bimbang akan gagal mempertahankan kerusi dimenanginya pada PRU-13 itu.

Katanya, persempadanan semula kawasan pilihan raya baru-baru ini jelas menjejaskan hasratnya untuk mempertahankan kerusi Parlimen Hang Tuah Jaya kerana majoriti pengundi beliau berpindah di kawasan lain.

“Ya, realistik saya agak bimbang kerana 25,000 pengundi (yang berpindah kawasan) yang mengundi saya pada PRU-13. Saya ada sedikit risau dan bimbang (dengan keadaan itu),” katanya.

Semalam, Shamsul Iskandar menyerahkan borang pencalonan bagi kerusi DUN Rim, di Dewan Politeknik Merlimau.

Pada masa sama, beliau menerusi wakilnya turut menyerahkan borang pencalonan bagi kerusi Parlimen Hang Tuah Jaya di Pusat Pencalonan di Rumah Media Melaka.

Tindakan itu mengejutkan banyak pihak kerana sepatutnya calon yang diumumkan pakatan pembangkang untuk bertanding di DUN Rim adalah Azmi Khamis.

Kerusi DUN Rim menyaksikan pertandingan tiga penjuru membabitkan BN diwakili Ghazale, PKR diwakil Shamsul dan PAS diwakili Kintan Man.

Pada PRU-13, Barisan Nasional (BN) yang diwakili Datuk Wira Ghazale Muhamad mempertahankan kerusi berkenaan dengan majoriti 1,121 undi, apabila memperoleh 4,821 undi berbanding Azmi yang mendapat 3,700 undi.
"---SHARE---" "---KONGSI---"

Author: verified_user

0 comments:

Google+ Followers