Tuesday, 29 May 2018

Drama Bersiri PH Untuk Lekakan Rakyat Tuntut Janji

SHARE
KONONYA krisis dalaman sedang berlaku dalam Pakatan Harapan selepas berjaya menurunkan Barisan Nasional (BN) hanyalah rekaan untuk rakyat tidak memberi tumpuan kepada janji-janji terkandung dalam manifesto PH terutamanya berkaitan janji 100 hari.

Hari ini Berita Harian melaporkan Pengerusi PPBM Terengganu, Datuk Razali Idris menyelar Naib Presiden PKR, Rafizi Ramli berhubung kenyataan bahawa Mahathir Mohamad bukan faktor kemenangan Pakatan Harapan (PH) pada Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14).

Semalam, Rafizi mengeluarkan kenyataan Mahathir bukan faktor kemenangan PH pada PRU-14, sebaliknya isu kenaikan kos sara hidup dan pelaksanaan Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST) adalah sebab utama PH berjaya menumbangkan Barisan Nasional (BN).

Bekas Ahli Parlimen Pandan itu dilaporkan berkata, perkara itu terbukti berdasarkan tinjauan pasca PRU-14 INVOKE yang mendapati pengundi lebih terkesan dengan dua isu itu berbanding taat setia kepada Mahathir.Kononya Panas telinga dengan kenyataan Rafizi itu, Razali bingkas menjawab bahawa Rafizi mengambil jalan ke belakang dengan mencipta krisis dalaman antara komponen PH.

"Antara strategi ampuh yang disusun Mahathir ialah bertanding menggunakan satu logo, mengumumkan Perdana Menteri dan timbalannya seandainya PH menang serta menyelesaikan isu pembahagian kerusi.

"Kalau ikut kajian INVOKE, PAS tak dapat satu kerusi pun di Terengganu dan Kelantan tapi apa yang berlaku, PAS menang dua pertiga sekali gus membuktikan kajian itu tidak tepat,"
Sekiranya Mahathir boleh menangis dalam siri lakonan selepas PH berjaya tubuh kerajaan, semestinya yang lain boleh menjerit dalam siri drama mereka.

Barisan penyokong UMNO diharap tidak terjerat dengan drama bersiri yang dilakonkan PH. Pemimpin PH sedar untuk menunaikan kesemua janji tempoh 100 hari bukannya pekara mudah, tidak semudah membeli juadah berbuka di Bazar Ramadan.

Oleh kerana itu, tidak hairanlah jika semakin banyak drama bersiri akan diterbitkan mereka dalam tempoh terdekat ini.
"---SHARE---" "---KONGSI---"

Author: verified_user

0 comments:

Google+ Followers