Sunday, 13 May 2018

Naib Ketua Umno Bahagian Permatang Pauh Letak Jawatan

SHARE
Naib Ketua Umno Bahagian Permatang Pauh, Abdul Aziz Shaik Ahmad (gambar atas) melepaskan semua jawatan yang disandangnya dalam parti.

Menurut beliau lagi, tindakan tersebut adalah atas kesedarannya merasakan bertanggungjawab atas kekalahan semua calon Barisan Nasional (BN) Permatang Pauh dalam pilihan raya umum (PRU) ke-14 baru-baru ini.

Beliau yang juga merupakan Ketua Umno Cawangan Permatang Janggus, Permatang Pauh, turut berkata, keputusan yang telah diambil adalah untuk kebaikan bersama.

“Keputusan berat yang diambil ini setelah mengambil kira segala aspek demi kebaikan semua pihak.

“Sejak lima tahun yang lalu saya tidak pernah mengabaikan tanggungjawab serta amanah sebagai Naib Ketua Umno Bahagian Permatang Pauh walaupun terdapat pelbagai tekanan daripada pelbagai pihak.

“Sebaliknya dalam PRU14 yang lalu, khidmat terus diberikan bagi membantu calon BN untuk memastikan jentera parti dapat terus bergerak bagi melakar sejarah kemenangan,” ujarnya semalam.

Dalam PRU14 baru-baru ini semua calon BN bagi kawasan Parlimen Permatang Pauh tewas kepada calon Pakatan Harapan (PH) dengan pukulan 4-0.


"---SHARE---" "---KONGSI---"

Author: verified_user

0 comments:

Google+ Followers