Tuesday, 29 May 2018

PH Harus Waspada Terhadap Golongan Parasit

SHARE
29 MEI — Pakatan Harapan harus waspada terhadap golongan parasit yang hanya muncul selepas Pakatan Harapan (PH) berada di puncak kuasa.

Golongan parasit ini tidak seharusnya dilayan dan diberikan tempat. Mereka adalah golongan hipokrit yang hanya mahukan kuasa dan bukannya membawa agenda perjuangan rakyat.

Sebaliknya PH perlu saling mengenang jasa para pejuang dan aktivis politik yang telah sekian lama berjuang menentang Umno dan Barisan Nasional.

Terdapat mereka yang sudah mula berjuang sejak kebangkitan Gerakan Reformasi 1998 lagi dan perjuangan mereka begitu konsisten bagi melawan rejim Umno dan BN sehingga kini.


Tentunya kecekalan dan pengorbanan mereka yang menjadi faktor kejatuhan terhadap Umno dan BN sehingga memuncakan kemarahan rakyat untuk menzahirkan penolakan terhadap BN pada pilihan raya yang lalu.

Para pejuang dan aktivis politik hari ini tidak seharusnya mendabik dada jika mereka hanya muncul sewaktu kempen pilihan raya dan kemudiannya berhujah kononnya perjuangan merekalah yang menjadi punca kemenangan.

Sesungguhnya kemenangan Pakatan Harapan hari ini adalah kerana tsunami rakyat yang bangkit menolak rejim bobrok Umno dan BN.

Tentunya ini adalah hasil titik peluh mereka yang telah berjuang dan berkorban sekian lama sehingga berjaya membuka mata rakyat.

Justeru para pimpinan Pakatan Harapan harus mengiktiraf perjuangan mereka sebagai tunjang kekuatan Pakatan Harapan hari ini.

Mengetepikan mereka yang telah sekian lama berjuang dan kemudiannya memberi laluan kepada mereka yang baru muncul, dikhuatiri akan menggagalkan usaha PH untuk mempertahankan kemenangan kelak.

* Syed Badli Shah ialah penolong setiausaha Angkatan Muda Keadilan Nasional.
"---SHARE---" "---KONGSI---"

Author: verified_user

0 comments:

Google+ Followers